Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bepalen doelvermogen en bepalen inleg

Wat is de formule voor het bepalen van het doelvermogen als ik gedurende 10 jaar 1000 euro per jaar spaar en daar 4% rente per jaar op krijg (formule samengestelde interest)

Wat is deze formule omgekeerd: als ik een doelvermogen heb van 10.000 euro en ik krijg 4% rente per jaar over 10 jaar, hoeveel moet ik dan ieder jaar inleggen?
Bedankt!
Gideon

gideon
Student universiteit - dinsdag 18 oktober 2005

Antwoord

De formule is:
K*((p/100)+1)t=E
waarbij
K=beginkap
p=intrestpercentage
t=aantal termijnen
E=eindkap

Zijn drie van deze bekend dan kan de vierde worden berekend.Van E naar K dus slechts een kwestie van 'terugrekenen'.

groet

pl
dinsdag 18 oktober 2005

 Re: Bepalen doelvermogen en bepalen inleg 

©2001-2024 WisFaq