Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking

Los op (z+3)(z-streep + i)=18-14i

Ik heb volgende gedaan:
z=x+yi en z-streep=x-yi ingevuld®

x2+y2-y +3x + (x-3y+3)i

Dan heb ik het volgende stelsel:
x2 + y2 -y +3x =18
x-3y +3=-14

Dit uitwerken kom ik op:
10y2 -112y +322=0
x=3y -17

Nu wil ik de abc-formule gebruiken, maar dan kom ik er niet uit, wie kan me helpen?

Suzann
Student hbo - dinsdag 18 oktober 2005

Antwoord

Je hebt een fout gemaakt bij het invullen van x=3y-17 in de andere vergelijking. Je krijgt, als je het goed doet: 10y2-94y+220=0. Daar werkt de abc-formule prima.

kphart
dinsdag 18 oktober 2005

©2001-2025 WisFaq