Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Nulpunt sinus en cosinus

Ik zit met een probleem. Ik kan de nulpunten van een sinus en een cosinus niet vinden, of toch niet allemaal. We hebben een functie gekregen 1/3 cot(4x-1).. dus ik ontbind dit in cos en sin. Als ik opzoek ga naar de nulpunten krijg ik voor de sin wel 1/4 voor de cos wel +- 0.64 maar als ik het andere nulpunt dat ik gevonden heb nl. p/4 invoer in mijn rekenmachine krijg ik niet nul.. waar zit mijn fout ergens?

sin (4x - 1) = 0 + kp
4x - 1 = 0 + kp
4x = 1 + kp
x = 1/4 + (kp) / 4

Gert-J
3de graad ASO - maandag 17 oktober 2005

Antwoord

Dag Gert-Jan

cot(4x-1) = 0 als cos(4x-1) = 0
cosa = 0 als a = p/2 + kp
Dus 4x-1 = ...
Je vindt dan : x = p/8+1/4+kp/4

Als sin(4x-1) = 0 bestaat cot(4x-1) niet.
In je oplossing zit een foutje:
Je schrijft sin(4x-1) = 0 + kp : die kp klopt niet!
Het is pas bij de hoek dat kp aan bod komt.

LL
maandag 17 oktober 2005

 Re: Nulpunt sinus en cosinus 

©2001-2024 WisFaq