Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking

Ik zit met de volgende opdracht:

Los op:
i(z-1) = z-streep - 1

Tjen
Student hbo - maandag 17 oktober 2005

Antwoord

Dag Marjon,

Ik neem aan dat je weet wat z-streep betekent.
Je kunt dit probleem aanpakken door voor z te schrijven:
z = a + bi
Dan is
z-streep = a - bi
Vul beide in de vergelijking in, en stel de reële delen aan elkaar gelijk, en de imaginaire delen.
Dit levert twee vergelijkingen met twee onbekenden (a en b), die je moet kunnen oplossen.
succes,

Anneke
maandag 17 oktober 2005

 Re: Vergelijking 

©2001-2024 WisFaq