\require{AMSmath} Bewijs complexe getallen z Î \ |z| = 1w = ( z - 1 ) / ( z + 1 )Bewijs dat w een zuiver imaginair getal is.Alvast bedankt. Frank 3de graad ASO - zondag 16 oktober 2005 Antwoord Dag Frank Stel z=a+bi met b¹0 en a2+b2=1. w = (a+bi-1)/(a+bi+1) = (a-1+bi)/(a+1+bi) Vermenigvuldig nu de teller en de noemer met a+1-bi (de toegevoegde van de noemer) en werk dan uit, rekening houdend met a2+b2=1. Je bekomt w = bi/a+1 = (b/a+1).i Met b¹0 en a2+b2=1 is a+1¹0. Dus w is een zuiver imaginair getal. LL zondag 16 oktober 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
z Î \ |z| = 1w = ( z - 1 ) / ( z + 1 )Bewijs dat w een zuiver imaginair getal is.Alvast bedankt. Frank 3de graad ASO - zondag 16 oktober 2005
Frank 3de graad ASO - zondag 16 oktober 2005
Dag Frank Stel z=a+bi met b¹0 en a2+b2=1. w = (a+bi-1)/(a+bi+1) = (a-1+bi)/(a+1+bi) Vermenigvuldig nu de teller en de noemer met a+1-bi (de toegevoegde van de noemer) en werk dan uit, rekening houdend met a2+b2=1. Je bekomt w = bi/a+1 = (b/a+1).i Met b¹0 en a2+b2=1 is a+1¹0. Dus w is een zuiver imaginair getal. LL zondag 16 oktober 2005
LL zondag 16 oktober 2005
©2001-2024 WisFaq