Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kwadratische vergelijking?

Los op: 5(x2+3x+1)-5(3x+1)=5(x2+2)-25

giovan
3de graad ASO - zondag 16 oktober 2005

Antwoord

Daar komt ie:
5(x2+3x+1)-5(3x+1)=5(x2+2)-25
Eerst maar 's de haakjes wegwerken:
5x2+15x+5-15x-5=5x2+10-25
Dan gelijksoortige termen samennemen:
5x2=5x2-15
Dan links en rechts -5x2:
0=-15
...en dat is een tegenstrijdigheid, dus geen oplossing... Zoiets?

WvR
zondag 16 oktober 2005

©2001-2024 WisFaq