Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Irrationale functie: zelfde nulpunt in domein en teller

f:x- (x+1) op ((Öx2+2x+2)-1 )

Uit de 2 voorwaarden leid ik af dat domf=\(-1)zou moeten zijn.
Als ik nu de nulpunten van de teller bereken heb ik een probleem.
x+1=0
x=-1

Ik dacht dat het nulpunt van de functie= het nulpunt van de teller dat niet dat het domein behoort. Maar hier zou dat dan betekenen dat f-1 (0)= lege verzameling.
Want mijn dom f= ]\(-1).

Klopt mijn domein dan niet of zijn er echt geen nulpunten??
Alavst bedankt.

splash
3de graad ASO - zaterdag 15 oktober 2005

Antwoord

Je hebt een nulpunt als de teller 0 is en niet tegelijk de noemer ook nul is. In dit geval zou een mogelijke kandidaat x=-1 zijn, maar -1 hoort niet tot het domein, dus geen nulpunten.

WvR
zaterdag 15 oktober 2005

©2001-2024 WisFaq