Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 2334 

Re: Wortel 3 is irrationaal

Kunt u mij uitleggen wat dan dat verschil tussen irrationaal en irrationeel is.

bij voorbaat dank.

Mesuar
Student universiteit - vrijdag 14 oktober 2005

Antwoord

Volgens http://www.vandale.nl

ir·ra·ti·o·neel (bn.)
1 niet d.m.v. het verstand = onredelijk; = rationeel
2 [wisk.] (van een getal) slechts bij benadering te berekenen = irrationaal

ir·ra·ti·o·naal (bn.)
1 irrationeel

De vraag is of 'irrationeel' wel het goede woord is... voor irrationaal. Ik denk 't niet... het idee alleen al wiskunde en 'niet d.m.v. het verstand = onredelijk'? Nee daar doen we niet aan mee... dus irrationaal en niet irrationeel!

WvR
vrijdag 14 oktober 2005

©2001-2024 WisFaq