Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 40797 

Re: Laplace transformatie en breuksplitsen

A(s+1)2/s(s+1)2 + B.s/s(s+1)2 + C.s.(s+1)/s(s+1)2 = (teller verwerken)

Wat wordt er precies bedoeld met de teller verwerken?

Groet Thom

Thom
Student hbo - vrijdag 14 oktober 2005

Antwoord

Als je alle tellers op gelijke noemer [s(s+1)2] hebt geplaatst, kun je deze tellers samen brengen boven deze gemeenschappelijke noemer.
Deze teller is dan
A.(s+1)2 + B.s + C.s.(s+1) =
A.(s2+2s+1) + Bs + Cs2 + Cs =
As2 + 2As + A + Bs + Cs2 + Cs = ...

LL
vrijdag 14 oktober 2005

©2001-2024 WisFaq