Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 40339 

Re: Brandschade uitkering

hallo, ik moest bij deze vraag ook nog het omslagpercentage berekenen enhet aandeel van de uitkering bepalen van ieder van de assuradeuren

dit is mijn berekening van de omslagpercentage:
9.466,80/18.223,80x100%= 51,4745%

heb ik dit zo goed gedaan?

De verzekering die is gesloten tegen brand/stormschade zijn voor de bedragen:
1. 15.000,- op loods
2. 25.000,- opp goederen
3. 8.000,- op machines
4. 10.000,- op riet en rijshout
Bepaal het aandeel in de sub a bedoelde uitkering van ieder van de assuradeuren:
aanvullende gegevens zijn:
vorenvermelde verzekering is op de beurs als volgt ondergebracht:
-30.000,- euro Havik en Overeind
-8.000,-euro L. Bezem
-20.000,- euro Van Dalen en Co

mijn antwoord:
Havik en Overeind: 51,72413% van 9.466,80= 4.896,62
L. Bezem : 13,7931% van 9.466,80= 1.305,77
Van Dalen en Co: 34,4827% van 9.466,80= 3.264,41
dit bijelkaar is weer 9.466,80

heb ik dit zo goed gedaan?
alvast bedankt

juud
Iets anders - zondag 9 oktober 2005

Antwoord

Het omslagpercentage is: 5.140/(1% van 58.000)= 8,86207
Havik en Overend betaalt: 0,0886207*30.000= 2.658,62
Bezem betaalt: 0,0886207*8.000= 708,97
Dalen en Co betaalt: 0,0886207*20.000= 1.772,41

Uitkering assuradeuren: 5.137,61
af: expertisekosten: 243,-
af: afmakingscourtage: 51,95
verzekerde ontvangt: 4.842,66

groet

pl
maandag 10 oktober 2005

 Re: Re: Brandschade uitkering 

©2001-2024 WisFaq