Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bereken derde zijde

zijde a=2,70 m
zijde b=6,00 m
zijde c= .....
De oppervlakte is 21 m2.Hoe bereken je c?

loose
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 18 oktober 2001

Antwoord

Dit kan dus helemaal niet. De oppervlakte is 21, dat betekent dat de hoogte op de zijde van 6 m gelijk is aan: 7 m.???
Kijk maar:
opp(driehoek)=½·zijde·hoogte
Invullen:
21=½·6·hoogte
hoogte=7
Maar dat kan niet... want dat is meer dan de lengte van de andere zijde van 2,7m.

WvR
vrijdag 19 oktober 2001

©2001-2025 WisFaq