\require{AMSmath} Nultermen van een veelterm v/d 4de graad Hoe kan je het volgende berekenen? Zoek een veelterm van de vierde graad die geen enkel nulpunt heeft? Bram bram 3de graad ASO - zaterdag 8 oktober 2005 Antwoord Een wellicht flauw maar voor de handliggend voorbeeld is f(x)=x4+1. Omdat x40 zal f geen nulpunten hebben. Meer algemeen: f(x)=a(x-p)4+q met a0 en q0 heeft geen nulpunten. f(x)=a(x-p)4+q met a0 en a0 heeft ook geen nulpunten. Voorbeeld g(x)=2(x-4)4+1 kan je schrijven als g(x)=2x4-32x3+192x2-512x+513 ..en dan ben je er wel toch? WvR zaterdag 8 oktober 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kan je het volgende berekenen? Zoek een veelterm van de vierde graad die geen enkel nulpunt heeft? Bram bram 3de graad ASO - zaterdag 8 oktober 2005
bram 3de graad ASO - zaterdag 8 oktober 2005
Een wellicht flauw maar voor de handliggend voorbeeld is f(x)=x4+1. Omdat x40 zal f geen nulpunten hebben. Meer algemeen: f(x)=a(x-p)4+q met a0 en q0 heeft geen nulpunten. f(x)=a(x-p)4+q met a0 en a0 heeft ook geen nulpunten. Voorbeeld g(x)=2(x-4)4+1 kan je schrijven als g(x)=2x4-32x3+192x2-512x+513 ..en dan ben je er wel toch? WvR zaterdag 8 oktober 2005
WvR zaterdag 8 oktober 2005
©2001-2024 WisFaq