\require{AMSmath} Goniometrische vergelijkingen cos3x=cosx Kennet Student universiteit - dinsdag 20 augustus 2002 Antwoord Lekker kort van stof ben jij . Volgens http://mathworld.wolfram.com/Multiple-AngleFormulas.html kun je cos(3x) schrijven als 4 cos3x - 3 cos x. Dat maakt jouw vergelijking: 4 cos3x - 3 cos x = cos x 4 cos3x - 4 cos x = 0 cos3x - cos x = 0 cos x (cos2x - 1) = 0 cos x = 0 (1) of cos2x - 1 = 0 (1) heeft als oplossing x = 0,5 en x = 1,5 Dan verder: cos2x = 1 cos x = 1 (2) of cos x = -1 (3) (2) heeft als oplossing x = 0 (3) heeft als oplossing x = Groeten, Martin mschapen dinsdag 20 augustus 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
cos3x=cosx Kennet Student universiteit - dinsdag 20 augustus 2002
Kennet Student universiteit - dinsdag 20 augustus 2002
Lekker kort van stof ben jij . Volgens http://mathworld.wolfram.com/Multiple-AngleFormulas.html kun je cos(3x) schrijven als 4 cos3x - 3 cos x. Dat maakt jouw vergelijking: 4 cos3x - 3 cos x = cos x 4 cos3x - 4 cos x = 0 cos3x - cos x = 0 cos x (cos2x - 1) = 0 cos x = 0 (1) of cos2x - 1 = 0 (1) heeft als oplossing x = 0,5 en x = 1,5 Dan verder: cos2x = 1 cos x = 1 (2) of cos x = -1 (3) (2) heeft als oplossing x = 0 (3) heeft als oplossing x = Groeten, Martin mschapen dinsdag 20 augustus 2002
mschapen dinsdag 20 augustus 2002
©2001-2024 WisFaq