Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kegel

een rechte kegel heeft een constante zijdelingse oppervlakte van pia2.
Wanneer is de inhoud maximaal ???
Aanwijzing: toon eerst aan dat R.A=a2
R= de straal van het grondvlak.
A=de ribbe van de kegel

het zou vriendelijk zijn om hulp te krijgen ik weet niet hoe eraan te
beginnen!!
Danku

jelle
3de graad ASO - dinsdag 4 oktober 2005

Antwoord

Jelle,
Zij h=hoogte kegel,dan is h2=A2-R2.De zijdelingse oppervlakte=
pRÖ(R2+h2)=pRA=pa2(gegeven.DusRA=a2.
Inhoud =1/3pR2h=1/3pR2Ö(A2-R2).Substitutie hierin van
A=a2/R geeft de inhoud als functie van R.Deze maximaliseren.Moet wel lukken.
Groetend,

kn
dinsdag 4 oktober 2005

©2001-2024 WisFaq