\require{AMSmath} Vraagstuk bepaalde integraal Hoi, de vraag is:verklaar zonder de integraal uit te rekenen dat -12$\int{}$12 (-1.3x5+48x3-51x)dx = 0We zijn nog maar pas met integreren bezig en ik snap niet hoe ik eraan moet beginnen, graag een beetje hulp?grtz Ann 3de graad ASO - zondag 2 oktober 2005 Antwoord Als je kan laten zien dat voor alle x geldt:f(x)=-f(-x)..dan is f 'puntsymmetrisch' t.o.v. de oorsprong. De integraal van -12 tot 12 zal dan altijd nul zijn.Toch? WvR zondag 2 oktober 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi, de vraag is:verklaar zonder de integraal uit te rekenen dat -12$\int{}$12 (-1.3x5+48x3-51x)dx = 0We zijn nog maar pas met integreren bezig en ik snap niet hoe ik eraan moet beginnen, graag een beetje hulp?grtz Ann 3de graad ASO - zondag 2 oktober 2005
Ann 3de graad ASO - zondag 2 oktober 2005
Als je kan laten zien dat voor alle x geldt:f(x)=-f(-x)..dan is f 'puntsymmetrisch' t.o.v. de oorsprong. De integraal van -12 tot 12 zal dan altijd nul zijn.Toch? WvR zondag 2 oktober 2005
WvR zondag 2 oktober 2005
©2001-2024 WisFaq