Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunt exact uitrekenen van twee formules

Hallo,

Meestal vind ik het best makkelijk om een snijpunt van 2 formules uit te rekenen, maar door de volgende werd ik verward:

T+2M=60 en T=2M

Hoe bereken ik hierbij het snijpunt? Deze twee formules spelen een rol bij het ondw "linear programmeren". Ik heb de grafiek al getekend met op de x-as T en op de y-as M (zoals het ook in het boek staat aangegeven). Misschien moet daarom eerst de twee formules geschreven worden naar M=.... Maar ik weet ook niet precies hoe je dit doet. Zouden jullie mij kunnen helpen bij deze twee probleembjes en kunnen uitleggen hoe ik het snijpunt vind bij deze 2 formules?

Groetjes,

Robbert

Robber
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 1 oktober 2005

Antwoord

Beste Robbert,

We hebben we:
(1) T + 2M = 60
(2) T = 2M

Uit vgl (2) weten we waaraan T gelijk is, dit kunnen in vgl (1) substitueren.
Daar krijg je dan: 2M + 2M = 60 = 4M = 60 = M = 60/4 = 15

T is nu eenvoudig te vinden uit vgl (2).

mvg,
Tom

td
zaterdag 1 oktober 2005

©2001-2024 WisFaq