\require{AMSmath} Cirkels Ik heb 2 vragen omtrent cirkels.Ik moet hier de vergelijking van de cirkel bepalen door de punten (3,4), (3,0) en (0,4).Bereken de snijpunten met beide coordinaatassen van x2+y2-8x+12=0Hoe moet ik dit aanpakken? Rogier Student hbo - zaterdag 1 oktober 2005 Antwoord Vul de coordinaten in in de algemene vergelijking x2+y2+ax+by+c=0Je hebt dan 3 vergelijkingen met drie onbekenden. Oplosbaar dus.Waar de x-as wordt gesneden geldt y=0 en omgekeerd. Je houdt dan een tweedegraadsvergelijking over met 0,1 of 2 oplossingen.groeten pl zaterdag 1 oktober 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb 2 vragen omtrent cirkels.Ik moet hier de vergelijking van de cirkel bepalen door de punten (3,4), (3,0) en (0,4).Bereken de snijpunten met beide coordinaatassen van x2+y2-8x+12=0Hoe moet ik dit aanpakken? Rogier Student hbo - zaterdag 1 oktober 2005
Rogier Student hbo - zaterdag 1 oktober 2005
Vul de coordinaten in in de algemene vergelijking x2+y2+ax+by+c=0Je hebt dan 3 vergelijkingen met drie onbekenden. Oplosbaar dus.Waar de x-as wordt gesneden geldt y=0 en omgekeerd. Je houdt dan een tweedegraadsvergelijking over met 0,1 of 2 oplossingen.groeten pl zaterdag 1 oktober 2005
pl zaterdag 1 oktober 2005
©2001-2024 WisFaq