Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Brandpunt van een ellips bepalen

Ik heb een gegeven ellips, dwz ik heb de lengte assen
(4 bij 6) en nu wil ik de brandpunten bepalen.
hoe doe ik dat?
Groet,
Diederik

dieder
Iets anders - maandag 26 september 2005

Antwoord

We veronderstellen even dat de assen van de ellips langs de x-as en de y-as liggen. We veronderstellen tevens dat de lange as langs de x-as ligt.

De halve lange assen zijn dan a=3 en b=2. De vergelijking van de ellips is dan x2/a2+y2/b2=1, dus x2/9+y2/4=1.
De brandpunten zijn dan (c,0) en (-c,0) met c2=a2-b2=9-4=5, dus c=√5

hk
maandag 26 september 2005

©2001-2024 WisFaq