Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking van een bol

Zoek de vgl van een bol
met de volgende gegevens

middelpunt (-2,3,4) rakend aan het vlak xy dus z=O

Thierr
Student universiteit België - zondag 25 september 2005

Antwoord

Algemene vergelijking van een bol met m.p. (a,b,c) en straal r is
(x-a)2+(y-b)2+(z-c)2=r2
a,b en c zijn nu bekend (a,b,c)=(-2,3,4).
Omdat de bol raakt aan een gegeven vlak moet de straal gelijk zijn aan de afstand van het middelpunt tot dit vlak.
Kortom: bepaal de afstand van het punt (-2,3,4) tot het gegeven vlak....

hk
zondag 25 september 2005

Re: Vergelijking van een bol

©2001-2024 WisFaq