Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Carthesiaanse vgl omzetten naar een parameter vgl?

ik moet de volgende carthesiaanse vgl omzetten naar een parameter vgl, maar weet niet hoe ik eraan moet beginnen...

|x+y-3=0
|z=3

Op voorhand bedankt...

stijn
3de graad ASO - zaterdag 24 september 2005

Antwoord

dag Stijn,

Je kunt beginnen met een van de variabelen x, y of z te kiezen als parameter.
Waarom is het niet handig in dit geval om z hiervoor te kiezen?
Blijft dus over: x of y.
Laten we x kiezen als parameter l, dus
x = l
Dan kun je y uitdrukken in l:
y = 3-l
Van z weet je al:
z = 3
Je parametervoorstelling wordt dus:
=+ l·

Anneke
zaterdag 24 september 2005

©2001-2024 WisFaq