Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rekenen met wortels

Ik had een antwoord op een vraag en ik weet niet wat ik fout gedaan heb. Hier komt de vraag:
Gegeven is de formule w= Ö(a-b)+Ö2a.
Bereken de waarde van w voor a= 8 en b=-1.
Ik had: Ö(8--1)+Ö2x8.
Ö9+Ö2x8.
3+1x8=32
Maar in het antwoordenboekje staat 16 en ik weet dus niet wat ik fout heb gedaan. Wilt u zo snel mogelijk antwoord geven, omdat ik morgen al een toets heb daarvan.

Nadia
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 22 september 2005

Antwoord

Hallo Nadia,

Het antwoord w = 16 is niet goed.

Ö9 + Ö2x8 moet zijn Ö9 + Ö(2x8) = Ö9 + Ö16 = 3 + 4 = 7

Dus w = 7

wl
donderdag 22 september 2005

©2001-2024 WisFaq