\require{AMSmath} Goniometrie Bewijs: (seca-cosa).cotga=(coseca-sina).tga2 ik heb verschillende malen geprobeerd maar lukt niet! ik kom aan de LL sin alfa/(cos alfa) en rr omgekeerde :s Khan 3de graad ASO - woensdag 21 september 2005 Antwoord Hallo Er zijn meerdere mogelijkheden. Ik heb er eentje in het hoofd. Ik zet je op weg: cos(x)/sin(x) * (1/cos(x) - cos(x) ) = sin2(x)/cos2(x) * (1/sin(x) - sin(x) ) Þ ( we vermenigvuldigen het linker- en rechterlid met cos(x) ) cos(x)/sin(x) * ( 1 - cos2(x) )= sin2(x)/cos(x) * ( 1/sin(x) - sin(x) ) Vereenvoudig nu het linkerlid, immers 1-cos2(x)=sin2(x). Werk daarna de haakjes in het rechterlid weg. Probeer zelfs eens de laatste stapjes in het bewijs. Groetjes Igor woensdag 21 september 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bewijs: (seca-cosa).cotga=(coseca-sina).tga2 ik heb verschillende malen geprobeerd maar lukt niet! ik kom aan de LL sin alfa/(cos alfa) en rr omgekeerde :s Khan 3de graad ASO - woensdag 21 september 2005
Khan 3de graad ASO - woensdag 21 september 2005
Hallo Er zijn meerdere mogelijkheden. Ik heb er eentje in het hoofd. Ik zet je op weg: cos(x)/sin(x) * (1/cos(x) - cos(x) ) = sin2(x)/cos2(x) * (1/sin(x) - sin(x) ) Þ ( we vermenigvuldigen het linker- en rechterlid met cos(x) ) cos(x)/sin(x) * ( 1 - cos2(x) )= sin2(x)/cos(x) * ( 1/sin(x) - sin(x) ) Vereenvoudig nu het linkerlid, immers 1-cos2(x)=sin2(x). Werk daarna de haakjes in het rechterlid weg. Probeer zelfs eens de laatste stapjes in het bewijs. Groetjes Igor woensdag 21 september 2005
Igor woensdag 21 september 2005
©2001-2024 WisFaq