Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Punt op diagonaal van een vierkant

een vierkant ABCD met zijde=1, heeft een diagonaal d door D. het midden van AB is M. zoek een punt E op de diagonaal d, zodat ME = EA minimaal is en bereken BE

Raphae
Overige TSO-BSO - woensdag 21 september 2005

Antwoord

dag Raphael,

Het is een beetje vreemd dat je spreekt van minimaal: immers het punt E op d dat voldoet aan de vergelijking
ME = EA
is uniek bepaald, namelijk het snijpunt van d met de middelloodlijn van AM.
Daar valt weinig aan te minimaliseren.
Of heb je misschien per abuis ME = EA geschreven, en moet dat soms ME + EA zijn?
groet,

Anneke
donderdag 22 september 2005

©2001-2024 WisFaq