Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Welke integratiemethode toe te passen??

Hallo ik ben bezig met opgaven over integreren

ò2X/X2+1

Het volgende waar ik mee zit is ik kan de noemer niet boven de streep nemen want dan wordt de exponent -1 en dat kan je niet integreren. Moet ik nou breuksplitsen of partieel integreren??? In het geval van breuksplitsen ( hoe kan ik de noemer in factoren ontbinden?)

Graag een voorzetje,

Alvast bedankt,

Jeroen

Jeroen
Student universiteit - dinsdag 20 september 2005

Antwoord

Goeiedag

Dit is een redelijk gemakkelijke integraal. Je moet noch breuksplitsen, noch partieel integreren. Gebruik onderstaande substitutie en het zal zichzelf uitwijzen.

t = x2+1
Þ dt = 2x dx
Þ dt 1/(2x) = dx

...

Groetjes

Igor
dinsdag 20 september 2005

©2001-2024 WisFaq