Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 40380 

Re: Extremumvraagstuk afgeleiden

Hallo, bedankt voor de vlugge response. Ik ben dit aan het proberen maar snap niet alles.

Druk de x-co van het snijpunt van deze lijn met de y-as uit in a : dan verander ik in de vgl van de rechte X door 0 en bekom ik y=-3a+2 en dit dan uitwerken naar a? a = (y-2)/-3

dit eveneens doen met het snijpunt met de x-as. En dan de stelling van pythagoras toepassen. Dit is dan de lengte van de "rechtde" in het kwadraat is de lengte van de oorsprong tot aan het sniijpunt in het kwadraat enzo verder. Maar hoe weet je de lengte van deze stukken? Is dit dan gelijk aan de -3a+2 enzo... Dit vind ik echt een moeilijke oefening

Tim Bu
3de graad ASO - dinsdag 20 september 2005

Antwoord

Slip of the keyboard (inmiddels aangepast, lees het oorspronkelijke antwoord nog even opnieuw door):
Druk de y-coordinaat van het snijpunt van deze lijn met de y-as uit in a:
je vind terecht y=-3a+2. En dan laat je het daarbij, want dat is de y-coordinaat, en dus de lengte van het lijnstuk.

hk
dinsdag 20 september 2005

©2001-2024 WisFaq