Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 40334 

Re: Re: Standaarddeviatie aantal reizen per gezin

Volgens mij maak ik echt een domme fout maar kom niet aan het juiste antwoord, ik doe dus het volgende:

- I.p.v 1.15 gebruik ik het gemiddelde van 1,2 per gezin, dus:

(x-m)2 (x-m)2 · f
(0-1,2)2 = 1,44 1,44 x 50 = 72
(1-1,2)2 = 0,04 0,04 x 80 = 3,2
(2-1,2)2 = 0,64 0,64 x 60 = 38,4
(3-1,2)2 = 3,24 3,24 x 10 = 32,4
------
146

Dan doe ik 146 / n - 1 = 199 = 0,733668341 en daar trek ik de wortel uit, en kom ik op: 0,856544419, dus weer niet op 0,98.

Jurgen
Student hbo - zondag 18 september 2005

Antwoord

Je hebt gelijk... Kennelijk is het toch 'echt' wel de bedoeling dat je '4' neemt in plaats van '3'. Uiteraard kan je dat berekenen. Je weet immers wat het gemiddelde is, dus kan je het 'gemiddelde' van de klasse '3 of meer' zelfs 'gewoon' berekenen! Toch? Als je 4 neemt kom je op een gemiddelde van 1,2 uit en als je dan daarmee de standaard deviatie uitrekent klopt het wel...

q40336img1.gif

Je moet er maar opkomen...

WvR
zondag 18 september 2005

©2001-2024 WisFaq