Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Boogcos naar ?

ik weet dat boogcos (-0.7)= 2*3.14/x radiaal.
hoe kan ik getal x berekenen

wilt u mij een vb.geven aub
dank U

Hugo
Overige TSO-BSO - zondag 18 september 2005

Antwoord

Beste Hugo,

Om te beginnen is die 3.14 een benadering, je kan beter gewoon p laten staan.

Je kan dit zo oplossen naar x:
bgcos(-0.7) = 2p/x
x×bgcos(-0.7) = 2p
x = 2p/bgcos(-0.7)

-0.7 is echter geen cosinus van een of andere standaardhoek, dus je kan dit niet verder vereenvoudigen tenzij je afrondt. Het bovenstaande is dus de juiste, exacte oplossing. Als je een numerieke oplossing wilt moet je het stellen met een benadering en dat kan niet zonder een rekenmachine of iets dergelijks. Je vindt dan: x = 2p/bgcos(-0.7) 2.678

mvg,
Tom

td
zondag 18 september 2005

©2001-2024 WisFaq