\require{AMSmath} Hoek berekenen bij gegeven sinus hoe bepaal ik alfa als : sinus alfa =0cosinus alfa <0bbv Decort Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 16 augustus 2002 Antwoord Hoi!Ik neem aan dat je de volgende formule kent:sin2a + cos2a = 1En dan is het een kwestie van invullen: sin a is nul, dus sin2a is ook nul.Dan blijft over:cos2a = 1Deze heeft twee oplossingen: cos a = 1 of cos a = -1. In de opgave is echter bepaald dat cos a < 0, dus alleen cos a gelijk aan -1 is een oplossing.En als cos a gelijk is aan -1, dan is a gelijk aan p radialen.Groetjes,Martin mschapen vrijdag 16 augustus 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoe bepaal ik alfa als : sinus alfa =0cosinus alfa <0bbv Decort Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 16 augustus 2002
Decort Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 16 augustus 2002
Hoi!Ik neem aan dat je de volgende formule kent:sin2a + cos2a = 1En dan is het een kwestie van invullen: sin a is nul, dus sin2a is ook nul.Dan blijft over:cos2a = 1Deze heeft twee oplossingen: cos a = 1 of cos a = -1. In de opgave is echter bepaald dat cos a < 0, dus alleen cos a gelijk aan -1 is een oplossing.En als cos a gelijk is aan -1, dan is a gelijk aan p radialen.Groetjes,Martin mschapen vrijdag 16 augustus 2002
mschapen vrijdag 16 augustus 2002
©2001-2024 WisFaq