\require{AMSmath} Gemiddelde het gemiddelde van 5 getallen is 6. Welk getal moet erbij opgeteld worden, zodat het gemiddelde 7 wordt? waarschijnlijk heel simpel, maar ik weet het niet op te lossen. joans Overige TSO-BSO - woensdag 31 augustus 2005 Antwoord Hallo, Laten we de getallen even namen geven, de eerste 5 van a tot e en het getal dat we toevoegen is f. Het gemiddelde van de 5 getallen is 6, dus: (a+b+c+d+e)/5 = 6 = a+b+c+d+e = 30 We tellen er f bij en het gemiddelde wordt 7, dus: (a+b+c+d+e+f)/6 = 7 = a+b+c+d+e+f = 42 Nu hebben we dat a+b+c+d+e = 30 en a+b+c+d+e+f = 42 Wat is f dan? mvg, Tom td woensdag 31 augustus 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
het gemiddelde van 5 getallen is 6. Welk getal moet erbij opgeteld worden, zodat het gemiddelde 7 wordt? waarschijnlijk heel simpel, maar ik weet het niet op te lossen. joans Overige TSO-BSO - woensdag 31 augustus 2005
joans Overige TSO-BSO - woensdag 31 augustus 2005
Hallo, Laten we de getallen even namen geven, de eerste 5 van a tot e en het getal dat we toevoegen is f. Het gemiddelde van de 5 getallen is 6, dus: (a+b+c+d+e)/5 = 6 = a+b+c+d+e = 30 We tellen er f bij en het gemiddelde wordt 7, dus: (a+b+c+d+e+f)/6 = 7 = a+b+c+d+e+f = 42 Nu hebben we dat a+b+c+d+e = 30 en a+b+c+d+e+f = 42 Wat is f dan? mvg, Tom td woensdag 31 augustus 2005
td woensdag 31 augustus 2005
©2001-2024 WisFaq