Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 40072 

Re: Snijpunt ellips lijn

Ik ga eerst de hoek van de lijn berekenen, vervolgens ga ik van 0 tot 359 graden de ellipse punten berekenen met x = cos(hoek)*(beedte ellips/2.0) y = sin(hoek)*(hoogte ellips/2.0). vervolgens bereken ik de hoek uit x en y en pak het punt waarbij de delta hoek het kleinst is.

Marco
Leerling mbo - dinsdag 30 augustus 2005

Antwoord

Beste Marco,

Dat lijkt me redelijk omslachtig. Moet het per se met die hoek? Je hebt een punt van de lijn (oorsprong van de ellips) en de richting (door de hoek), daarmee kan je de vergelijking van de lijn opstellen, van de vorm ax + by = 0.

Stop die vergelijking in een stelsel, samen met de vergelijking van de ellips die er in standaardvorm ongeveer zo zal uit zijn: x2/a2 + y2/b2 = 1

Dan algebraisch oplossen door x of y uit de lijn in de ellips te substitueren, dit geeft een vierkantsvergelijking en je vindt een exacte oplossing.

mvg,
Tom

td
dinsdag 30 augustus 2005

 Re: Re: Snijpunt ellips lijn 

©2001-2024 WisFaq