Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekenen van a

Hallo..

ik zit met een problem :(
ben al een uur (ja, echt waar) bezig met pas één opdracht....

niemand die het uit kan leggen..

Gegeven is de lijn k:y=aX+10

Bereken a in het geval k de x-as IN HET PUNT P(-20,0) sNIJDT..
dus 0= -20a+10
20-10=a
10=a
ik kom er niet uit, het antw. luidt 1/2..

Bereken a in het geval k DOOR DE PUNT Q(2,-4) GAAT..

Wat is het verschil tussen deze vragen?
Alvast hartelijk bedankt....

Aletta
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 29 augustus 2005

Antwoord

Bereken a in het geval k de x-as IN HET PUNT P(-20,0) sNIJDT..
dus 0= -20a+10 is goed
20-10=a is fout, moet zijn 20a=10, dus a=1/2.

Bereken a in het geval k door het punt Q(2,-4) gaat..
Wat is het verschil tussen deze vragen?
Geen verschil, vul nu x=2 en y=-4 in, je krijgt dan
-4=2a+10.

hk
maandag 29 augustus 2005

©2001-2024 WisFaq