Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritme berekenen

Kunnen jullie me aub het principe uitleggen waarmee ik een tien-logaritme uit het hoofd bereken, neem nu simpelweg log 0.2 hoe ga je hier te werk? het is wel dringend.....dank

Lokman
3de graad ASO - zondag 28 augustus 2005

Antwoord

Uit het hoofd zal niet lukken.
Maar:
stel dat je weet dat 10log2=0,3010 dan is 10log0.2=10log(0.1)+10log2=-1+0,3010=-0,699

hk
maandag 29 augustus 2005

©2001-2024 WisFaq