Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Newton Iteratie

Ik kom wat problemen tegen bij de newton iteratie, ik weet dat het x(n+1) = x(n) - f(x(n))/f´(x(n)) moet zijn, maar hoe pas ik dat toe op deze vraag?

Find the smallest positive zero of P42 = (1-x2)P4´´ = 15/2(-7x4 + 8x2 - 1)

Ik kan hier niet echt wat van maken.

Reactie

Met P(4) bedoel ik P en dan subscript 4 (P met een klein viertje er rechtsonder) En met P(4) hetzelfde alleen dan de dubbele afgeleide daarvan. Ik snapte de vraag zelf ook niet, vandaar mijn vraag.

Xander
Student universiteit - vrijdag 26 augustus 2005

Antwoord

Als het je gaat om het kleinste positieve nulpunt van de uiterst rechte uitdrukking, 15/2(-7x4+bx2-1), dan heb je die al bijna: je kunt dit ontbinden als 15/2(1-x2)(7x2-1).
De nulpunten zijn dus ±1 en ±1/sqrt(7); het kleinste positieve getal onder die vier is 1/sqrt(7)

kphart
zondag 28 augustus 2005

©2001-2024 WisFaq