Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 40000 

Re: Oplossing voor een machtreeks en de functie herkennen

Hmm, dit is niet helemaal wat ik bedoel

Je probeert dus die functie te benaderen door een reeks met dingen zoals:

y= a0 + a1x + a2x2 + a3x3 +...
Maar wat moet je op die manier met 1/2x2 aan?

Stefan
Student universiteit - maandag 22 augustus 2005

Antwoord

Hmm, vreemd. Is dat dan niet gewoon 0+0x+1/2x2+0x3+...
dus a0=0, a1=0, a2=1/2, a3=0, a4=0, etc...


Maar ik snap niet goed wat de bedoeling is...

km
maandag 22 augustus 2005

©2001-2025 WisFaq