Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formules omzetten

hey,
de opgave is, zet de formules om naar de gevraagde letter en bereken.
de opgave: V=l.b.h
V= 4.5 dm3 l= 2.3 cm
b= 20 cm
gevraagd is de letter h
Hoe begin ik hieraan en hoe moet ik die dm3 omzetten naar cm????

stepha
Overige TSO-BSO - maandag 22 augustus 2005

Antwoord

Beste Stephanie,

Dat gaat niet: dm3 is een volume-eenheid, dus voor een inhoud, terwijl cm een lengtemaat is.

In jouw vraagstuk is de formule V = l*b*h gegeven en is h gevraagd. De formule oplossen naar h geeft: h = V/(l*b)
Om dit uit te kunnen rekenen zet je wel best alles in de juiste grootte-ordes, dus de lengtematen (van b en l) zet je om naar dm. Dan uitrekenen geeft ook h in dm.

Kan je zo verder?

mvg,
Tom

td
maandag 22 augustus 2005

©2001-2024 WisFaq