\require{AMSmath} Vraag over bolsegment Het volume van het bolsegment en de straal zijn gegeven de vraag is nu om de hoogte te berekenen Vol=(h2*pi/3)*(3r-h) h=? Eddy V Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 16 oktober 2001 Antwoord Als je het volume en de straal weet kan je die waarden invullen en houd je een derdegraads vergelijking over die je kan oplossen... (of niet?) Voorbeeld: Neem Vol=100 en r=8 Dan krijg je zoiets als 100=(h2· /3)(3·8-h) 100=8· ·h2- /3·h3 ..en daar wordt een mens niet vrolijk van. Met DERIVE kan je er wel achter komen dat h2,09 is, maar of dat de bedoeling was... WvR dinsdag 16 oktober 2001 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Het volume van het bolsegment en de straal zijn gegeven de vraag is nu om de hoogte te berekenen Vol=(h2*pi/3)*(3r-h) h=? Eddy V Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 16 oktober 2001
Eddy V Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 16 oktober 2001
Als je het volume en de straal weet kan je die waarden invullen en houd je een derdegraads vergelijking over die je kan oplossen... (of niet?) Voorbeeld: Neem Vol=100 en r=8 Dan krijg je zoiets als 100=(h2· /3)(3·8-h) 100=8· ·h2- /3·h3 ..en daar wordt een mens niet vrolijk van. Met DERIVE kan je er wel achter komen dat h2,09 is, maar of dat de bedoeling was... WvR dinsdag 16 oktober 2001
WvR dinsdag 16 oktober 2001
©2001-2024 WisFaq