Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 39981 

Re: Concentraties verhoudingen

a/(cA(1+p/100))-a/cA =
a/cA(1/(1+p/100)-1) =

Sorry ik lijk nu wel heel dom, maar deze stap begrijp ik
echt niet. Je moet hier toch op gelijke noemers brengen
neem ik aan?
in die 2de regel staat er toch wel degelijk:
a/cA( (1/(1+p/100))-1 ) ??? of
a/cA( 1/((1+p/100)-1) ) ? :-)

Pieter
Student universiteit België - zaterdag 20 augustus 2005

Antwoord

Ik breng a/cA buiten haakjes:
a/(cA(1+p/100))-a/cA=
a/cA*(1/(1+p/100))-a/cA*1=
a/cA*(1/(1+p/100)-1)

hk
zaterdag 20 augustus 2005

©2001-2024 WisFaq