Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Primitieven

⌡(3x+1).dx =?

hartelijk dank.

claudine

claudi
Student universiteit - woensdag 17 augustus 2005

Antwoord

Beste Claudine,

Ik geef je een eigenschap en een standaardintegraal, daarmee moet het denk ik lukken.

ò(af(x) + bg(x)) dx = aòf(x) dx + bòg(x) dx
òxn dx = xn+1/(n+1) + C

De eerste eigenschap kan je gebruiken om de integraal in twee te splitsen en de tweede geeft je de methode om te integreren. Merk op dan een constante als coëfficiënt van x0 gezien kan worden.

mvg,
Tom

td
woensdag 17 augustus 2005

©2001-2024 WisFaq