Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kansverdelingen; berekenen van de variantie met behulp van de dichtheidsfunctie

de dichtheidsfunctie: f(x) =4x - 4x3
Hiervan moet de variantie berekend worden.
de formule is : waarbij E(x) de verwachte waarde is van x.
E(x) = 61/15
dus (E(x))2 = 16121/225
Var(x) = E(x2) - (E(x))2
Het probleem is om E(x2) te berekenen, dat lukt me niet.
Het antwoord moet 11/225.
Bij voorbaat dank

Kennet
Student universiteit - maandag 15 augustus 2005

Antwoord

Omdat het over een discrete stochastische variabele gaat lijkt het me 'logischer' om voor de variantie de bijbehorenden integraal te berekenen. Je krijgt dan:

q39934img1.gif

..en dat staat vast in je statistiekboek toch?

Zie Prestatie-Analyse van Telecommunicatiesystemen

WvR
maandag 15 augustus 2005

©2001-2024 WisFaq