\require{AMSmath} Sommatie hoe los ik deze sommatie oefening op?,geraak er niet uitån=20 ,k=1 (3k+2)dank je wel alvastzelfstudie wiskunde, ma gaat traag kuscu Iets anders - dinsdag 9 augustus 2005 Antwoord HalloDe opgave is wel tamelijk onduidelijk, ik ga uit van de volgende opgave:å(k=1®20) [3k+2]= å(k=1®20) [3k] + å(k=1®20) [ 2 ]= 3 * å(k=1®20) [k] + 20 * 2= 3 * ( å(k=1®20) [k] ) + 40De som å(k=1®20) [k] is 't enige dat je nog moet uitrekenen. Het is de som van een rekenkundige rij die je kan uitrekenen als volgt:å(k=1®20) [k] = 1+2+3+4+...+19+20MAAR, dit hoef je niet zo te doen , want er bestaat een formuletje voor: å(k=1®n) [uk] = n/2 ( u1 + un ) met n het aantal termen, u1 de eerste term & un de laatste term.Zoek zelf eens uit hoe je de formule kan gebruiken voor jouw oefening. Over wat een rekenkundige rij precies is, kan je hier een goede uitleg vinden.Groetjes Igor dinsdag 9 augustus 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoe los ik deze sommatie oefening op?,geraak er niet uitån=20 ,k=1 (3k+2)dank je wel alvastzelfstudie wiskunde, ma gaat traag kuscu Iets anders - dinsdag 9 augustus 2005
kuscu Iets anders - dinsdag 9 augustus 2005
HalloDe opgave is wel tamelijk onduidelijk, ik ga uit van de volgende opgave:å(k=1®20) [3k+2]= å(k=1®20) [3k] + å(k=1®20) [ 2 ]= 3 * å(k=1®20) [k] + 20 * 2= 3 * ( å(k=1®20) [k] ) + 40De som å(k=1®20) [k] is 't enige dat je nog moet uitrekenen. Het is de som van een rekenkundige rij die je kan uitrekenen als volgt:å(k=1®20) [k] = 1+2+3+4+...+19+20MAAR, dit hoef je niet zo te doen , want er bestaat een formuletje voor: å(k=1®n) [uk] = n/2 ( u1 + un ) met n het aantal termen, u1 de eerste term & un de laatste term.Zoek zelf eens uit hoe je de formule kan gebruiken voor jouw oefening. Over wat een rekenkundige rij precies is, kan je hier een goede uitleg vinden.Groetjes Igor dinsdag 9 augustus 2005
Igor dinsdag 9 augustus 2005
©2001-2024 WisFaq