Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Samennemen van termen

hoi, ik heb hier een oef. maar ik weet niet hoe men aan de oplossing komt.
8x3-125
=(2x)3-53 =(2x-5)(4x2+10x+25)
de eerste stap snap ik maar hoe komt men aan die 4x2+10x+25 ?
hebben jullie misschien ook oef. op het samennemen van termen waar de uitleg bijstaat?
alvast bedankt!!

Nathal
3de graad ASO - zondag 7 augustus 2005

Antwoord

Beste Nathalie,

Dit lijkt me geen oefeningen op het samennemen van termen (dat lijkt me eerder iets voor een vierterm, twee aan twee?) maar op a3-b3 = (a-b)(a2+ab+b2)

In de eerste stap wordt duidelijk gemaakt wat a en b zijn.
Snap je nu wel waar (4x2+10x+25) vandaan komt? Gewoon de formule toepassen...

mvg,
Tom

td
zondag 7 augustus 2005

©2001-2024 WisFaq