\require{AMSmath} Complexe oefening Beste wisfaq, alvast duizend maal bedankt voor me op weg te helpen bij de vorige oefening. Bij deze oefening: 2(3z2-z+1)+i(z+1)=0 6z2-2z+2+iz+i=0 daaruit volgt: 6z2-(2+i)z+ 2+i=0 Hieruit bereken ik de discriminant D= (2+i)2-4.6.(2+i) 4+4i+i2-48-24i = 4+4i-1-48-24i = -45-20i dus (x+yi)2=-45-20i x2-y2=-45 2xy=-20 daaruit volgt: y=-10/x x2+100/x2+45=0 x4+100+45x2=0 T=x2 T2+45T+100=0 Daaruit bereken ik de discriminant: D= 452-4.1.100 = 1625 Ö1625= 40.31 Hieruit kan ik besluiten dat ik ergens een fout heb gemaakt, maar ik vind ze niet na talloze malen de oefening opnieuw te hebben gemaakt. Dank bij voorbaat Steven 3de graad ASO - donderdag 4 augustus 2005 Antwoord Hallo Het probleem zit hem in de gemaakte rekenfouten. Als er teveel rekenfouten zijn, kan je de uitkomst nooit bekomen. Begin eens gans opnieuw: 2(3z2-z+1)+i(z+1)=0 Û 6z2 + z * (i - 2) + (2+i) = 0 D = -45-28i ÖD = ... Groetjes Igor donderdag 4 augustus 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste wisfaq, alvast duizend maal bedankt voor me op weg te helpen bij de vorige oefening. Bij deze oefening: 2(3z2-z+1)+i(z+1)=0 6z2-2z+2+iz+i=0 daaruit volgt: 6z2-(2+i)z+ 2+i=0 Hieruit bereken ik de discriminant D= (2+i)2-4.6.(2+i) 4+4i+i2-48-24i = 4+4i-1-48-24i = -45-20i dus (x+yi)2=-45-20i x2-y2=-45 2xy=-20 daaruit volgt: y=-10/x x2+100/x2+45=0 x4+100+45x2=0 T=x2 T2+45T+100=0 Daaruit bereken ik de discriminant: D= 452-4.1.100 = 1625 Ö1625= 40.31 Hieruit kan ik besluiten dat ik ergens een fout heb gemaakt, maar ik vind ze niet na talloze malen de oefening opnieuw te hebben gemaakt. Dank bij voorbaat Steven 3de graad ASO - donderdag 4 augustus 2005
Steven 3de graad ASO - donderdag 4 augustus 2005
Hallo Het probleem zit hem in de gemaakte rekenfouten. Als er teveel rekenfouten zijn, kan je de uitkomst nooit bekomen. Begin eens gans opnieuw: 2(3z2-z+1)+i(z+1)=0 Û 6z2 + z * (i - 2) + (2+i) = 0 D = -45-28i ÖD = ... Groetjes Igor donderdag 4 augustus 2005
Igor donderdag 4 augustus 2005
©2001-2024 WisFaq