Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte driehoek

hallo, ik moet de oppervlakte van een driehoek berekenen, maar ik weet niet meer precies hoe dat ging (is alweer lang geleden)..

er zijn 3 punten: A,B en C..
AB= 2,5 cm
AC= 5 cm
BC= (ongeveer) 5,6.. IK moest BC eerst ook uitrekenen, dat heb ik zo gedaan: AB2+AC2=BC2 dat klopt zeker toch wel of niet?

Oke en nu de oppervlakte? Hoe doe ik dat?

BEdankt!

elif
Student hbo - zondag 31 juli 2005

Antwoord

Als de driehoek rechthoekig is dan heb je om de oppervlakte te berekenen de lengte van de schuine zijde niet nodig. Dus als AB=2,5 en AC=5 de rechthoekszijden zijn dan is de oppervlakte:

Opp=1/2·2,5·5=61/4

Het is immers 'gewoon' een halve rechthoek, toch?

WvR
zondag 31 juli 2005

©2001-2024 WisFaq