Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functie met ex differentieren

hoi, ik moet de afgeleide bepalen van de functie:
f(x)= (1+e^x) / (1-e^x)..hoe moet ik dit differentieren??
ik weet wel dat e^x hetzelfde blijft als je het differentieert, maar hoe moet ik deze som als geheel dan differentieren? bestaat er een bepaalde regel voor het bepalen van de afgeleide van dit soort sommen?

Dan was er nog iets waar ik niet uitkwam:
Teken in het x − y vlak de lijn l : 2x + y = 5.
hoe moet ik dit aanpakken?

Groetjes en bij voorbaat dank,

elif
Student hbo - zaterdag 30 juli 2005

Antwoord

1.
Wat dacht je van de 5. Quotiëntregel. Je kunt daarna je antwoord contoleren met onderstaand script:
2.
Schrijf l als y=-2x+5, dan zal het lukken neem ik aan...

Zie ook Functies en functieonderzoek

WvR
zaterdag 30 juli 2005

©2001-2024 WisFaq