Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Stelling van Pythagoras

Wie kan mij helpen om uit te leggen hoe je kan zien dat een driehoek rechthoekig is, met behulp van onderstaande gegevens: a=22m b=19m c=11m

Alvast dank u bij voorbaat,

Claire
Overige TSO-BSO - zaterdag 30 juli 2005

Antwoord

Hallo

Men kan stellen dat de stelling van Pythagoras alleen klopt als de driehoek rechthoekig is. We gaan er vanuit dat de driehoek rechthoekig is en proberen te weten te komen wat de schuine zijde is en welke de 2 rechthoekszijden. De schuine zijde van een rechthoekige driehoek is altijd de langste zijde, dus indien de driehoek rechthoekig zou zijn is de schuine zijde 22 m. De rechthoekszijden zouden dan 19 m en 11 m zijn.

192 + 112 = 222 (Pythagoras)

Klopt dit?
Ja: de driehoek is rechthoekig
Nee: de driehoek is niet rechthoekig

Groetjes

Igor
zaterdag 30 juli 2005

 Re: Stelling van Pythagoras 

©2001-2024 WisFaq