Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ingewikkelde vergelijkingen oplossen zonder rekenmachine?

Hallo, er zijn een paar moeilijke vergelijkingen waar ik niet uitkom..ik heb het nodig voor een toets en daar mag ik geen rekenmachine bij gebruiken.
Los op: 4x4-5x2+1=0 ik snap niet hoe ik dit kan oplossen zonder rekenmachine?
Nog 3 lastige vergelijking:
x1/3 = 5 ....snap ik dus niet.
(1/4)x = 64 ?? En
(Öx)-5 = 32
Kunt u me daar astublieft bij helpen?
Bij voorbaat dank!

Elif K
Student hbo - vrijdag 29 juli 2005

Antwoord

HINTS!!
  1. Kies z=x2 en los op 4z2-5z+1=0
  2. Neem links en recht de derdemacht.
  3. Schrijf 1/4 en 64 als machten van 2 (of 4).
  4. Schrijf 32 als een macht van 2.

WvR
vrijdag 29 juli 2005

©2001-2024 WisFaq