\require{AMSmath} Stelsel van niet-lineaire differentiaalvergelijkingen Hallo,Ik heb een hint nodig voor bij het volgende probleem.Gegeven:dx/dt = x2-y2dy/dt = 2xyBeschouw het stelsel dat volgt na een transformatie met poolcoordinaten x=rcosf , y=rsinf:dr/dt = ro2 cosfdf/dt = ro sinfDe differentiaalvergelijking voor r=r(f) heeft gescheiden variabelen. Schrijf en los deze vergelijking op.met vriendelijke groet,RubenZie Tentamen Differentiaalvergelijkingen A, 25 februari 2002, 9:00-12:00 uur Ruben Student universiteit - vrijdag 29 juli 2005 Antwoord Deel beide vergelijkingen op elkaar; dat geeft dr/dj=r/tanj. kphart zaterdag 30 juli 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Ik heb een hint nodig voor bij het volgende probleem.Gegeven:dx/dt = x2-y2dy/dt = 2xyBeschouw het stelsel dat volgt na een transformatie met poolcoordinaten x=rcosf , y=rsinf:dr/dt = ro2 cosfdf/dt = ro sinfDe differentiaalvergelijking voor r=r(f) heeft gescheiden variabelen. Schrijf en los deze vergelijking op.met vriendelijke groet,RubenZie Tentamen Differentiaalvergelijkingen A, 25 februari 2002, 9:00-12:00 uur Ruben Student universiteit - vrijdag 29 juli 2005
Ruben Student universiteit - vrijdag 29 juli 2005
Deel beide vergelijkingen op elkaar; dat geeft dr/dj=r/tanj. kphart zaterdag 30 juli 2005
kphart zaterdag 30 juli 2005
©2001-2024 WisFaq