Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe bereken ik de nog bestaande schuld?

ik ben druk bezig met de voorbereidingen voor mijn tentamen Bedrijfseconomie voor Fiscalisten, maar de annuiteiten methode gaat mij of boven de pet nog of de vraag die ik probeer op te lossen klopt niet (denk het eerste, hoop het laatste )

de vraag luidt als volgt:

De annuiteit van een 7,5% lening is EUR 21.450,25
De lening loopt nog precies 6 jaar.

Welke van de volgende beweringen is juist:
De nog bestaande schuld op deze lening is
a) EUR 100.684,18
b) EUR 128.701,50
c) EUR 286.003,33
d) EUR 186.617,18

ik heb me een partij zitten vogelen met de annuiteiten, maar ik kom er echt totaal niet uit.

alvast dank voor de hulp!

Christ
Student universiteit - dinsdag 26 juli 2005

Antwoord

Christian,
De schuld=contante waarde nog te betalen annuiteiten=
=21450,25/1,075+....+21450,25/1,075^6=
=21450,25(1-1,075^-6)/0,075=100.684,18.
groetend,

kn
dinsdag 26 juli 2005

©2001-2024 WisFaq