\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 39788 Re: Herleiden tot de algemene sinusfunctie bedankt,maar in mijn oplossingslijst staat dus als oplossingy= sin 2* (x-(1-90)hoe kan ik daar aan komen?, ik kom telkens iets verkeerds uit.bedankt,mvgdavie davie 3de graad ASO - maandag 25 juli 2005 Antwoord HalloIk neem aan dat je een +3 bent vergeten in de oplossing. De oplossing uit het boek wordt dan:sin ( 2 * ( x - (1 - 90) ) ) + 3( formule: sin(t) = - sin ( t - 180 ) )= -sin ( 2 * ( x - (1 - 90)) - 180 ) + 3= -sin ( 2 * ( x - 1 + 90 ) - 180) + 3= -sin ( 2 * ( x - 1 + 90 ) - 180) + 3= -sin ( 2 * x - 2 + 180 - 180 ) + 3= -sin ( 2 * x - 2 ) + 3= -sin ( 2 * x - 2 ) + 3 (= opgave)Probeer jij het nu even in de andere richting, met behulp van bovenstaande stappen kan dat niet moeilijk zijn.Opmerking: Let bij het noteren wel op met je haakjes. Het is belangrijk die juist en keurig neer te schrijven, om verwarring te vermijden.Groetjes Igor maandag 25 juli 2005 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
bedankt,maar in mijn oplossingslijst staat dus als oplossingy= sin 2* (x-(1-90)hoe kan ik daar aan komen?, ik kom telkens iets verkeerds uit.bedankt,mvgdavie davie 3de graad ASO - maandag 25 juli 2005
davie 3de graad ASO - maandag 25 juli 2005
HalloIk neem aan dat je een +3 bent vergeten in de oplossing. De oplossing uit het boek wordt dan:sin ( 2 * ( x - (1 - 90) ) ) + 3( formule: sin(t) = - sin ( t - 180 ) )= -sin ( 2 * ( x - (1 - 90)) - 180 ) + 3= -sin ( 2 * ( x - 1 + 90 ) - 180) + 3= -sin ( 2 * ( x - 1 + 90 ) - 180) + 3= -sin ( 2 * x - 2 + 180 - 180 ) + 3= -sin ( 2 * x - 2 ) + 3= -sin ( 2 * x - 2 ) + 3 (= opgave)Probeer jij het nu even in de andere richting, met behulp van bovenstaande stappen kan dat niet moeilijk zijn.Opmerking: Let bij het noteren wel op met je haakjes. Het is belangrijk die juist en keurig neer te schrijven, om verwarring te vermijden.Groetjes Igor maandag 25 juli 2005
Igor maandag 25 juli 2005
©2001-2025 WisFaq