\require{AMSmath} Logaritmische vergelijking Beste, ik heb nog een vraag over een oefening. 5^(1/x+2)=4^(3x+2) ik werk uit als volgt: (1/x+2)log 5= (3x+2) log 4 maar ik weet niet hoe je dan die ( 1/x+2) moet uitwerken? kan iemand mij tonen hoe je die oefening moet uitwerken, ? alvast bedankt mvg davie davie 3de graad ASO - donderdag 21 juli 2005 Antwoord Hallo Vermenigvuldig zowel het linker- als het rechterlid met x. Je bekomt dan een kwadratische vergelijking in x. Die is op te lossen via de abc-formule. Groetjes Igor donderdag 21 juli 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste, ik heb nog een vraag over een oefening. 5^(1/x+2)=4^(3x+2) ik werk uit als volgt: (1/x+2)log 5= (3x+2) log 4 maar ik weet niet hoe je dan die ( 1/x+2) moet uitwerken? kan iemand mij tonen hoe je die oefening moet uitwerken, ? alvast bedankt mvg davie davie 3de graad ASO - donderdag 21 juli 2005
davie 3de graad ASO - donderdag 21 juli 2005
Hallo Vermenigvuldig zowel het linker- als het rechterlid met x. Je bekomt dan een kwadratische vergelijking in x. Die is op te lossen via de abc-formule. Groetjes Igor donderdag 21 juli 2005
Igor donderdag 21 juli 2005
©2001-2024 WisFaq